Årets festival är ett resultat av flera års lärdomar av festivalplanerande! Vi har knutit många band genom arbetet med tidigare festivaler och funnit många nya samarbeten.

Den 1a och 2a Juli kommer Kvickrot äga rum. I år sammanfaller det med Bjurholmsdagarna vilket innebär att det är en årlig marknad samt diverse aktiviteter på hembygdsgården inne i Bjurhom. Festivalen pågår under lördag och söndag men det är främst under lördagskvällen som festligheterna drar igång på riktigt med flera band som spelar på en scen utomhus under tält.

_______________________

PÅ SCEN:

Fungus Hill

Medijoker

Indiekid Aurelia

Flying Paper Machine

Trees Be People

______________________

Vi har i år satsat på att få utrymme för en hel del andra aktiviteter. Det kommer hållas workshops eller prova-på tillfällen i dans, acroyoga, träsnideri och måleri med naturfärger vilket är särskilt riktat till barn. Även en tipsrunda/runda med olika stationer kommer anordnas för barnen.

Naturskyddsföreningen i Umeå anordnar en guidad naturvandring och står för ett bokbord.

JAQ studios kommer presentera sitt projekt “Beyond” vilket går ut på att bygga om en buss till en mobil scen och turnebuss i ett!

 

 

Backfors Gård som ligger 500 meter bort håller öppet hus där man kan hälsa på djuren, prova ponnyridning och lära sig om jordbruk med häst.

Det kommer finnas ett litet inslag av marknad där personer säljer egentillverkad konst och hantverk samt en hörna för secondhand/loppis och plantloppis i växthuset.

Även en konstutställning anordnas i Grå Ladan.

__________________

Frukost kommer att kunna förbokas genom försäljning av biljetter.

Mat kommer kunna förbeställas via Bengal Royale (Ålidhem) som tar med sig lagad mat till festivalen. Mer info om hur detta kommer gå till kommer snart upp!

En hörna för egen matlagning kommer också finnas på området där det finns mikrovågsugn, vattenkokare, grill mm.

__________________

Gratis tältplatser finns!

En liten bit bort finns även Bjurholms Camping som har stugor och platser för husbilar och husvagnar.

Advertisements